Chiar dacă o să devin ușor banal, prin ceea ce scriu aici, cred că este important un feed back spontan, de la client. Și asta pentru că încep să cred că există sindromul liderului de piață. Adică cum ?

Atunci când o companie, prin produse de calitate, ce aduc valoare clientului, ajunge prima ca vânzări, începe să se porcească, scuzați termenul. Cred că unii din directorii de marketing, strategie sau mai știu eu de care, au impresia că au devenit dumnezei. Am trăit asta și ca angajat a unei corporații de acest fel și ca client al altor companii lider.

Compania care a generat acest post e Uber. Merg cu ei, cred că de 5-6 ani. Totul a fost în regulă până acum două săptămâni…Comandă în Cluj, doar că șoferul nu vine la punctul de întâlnire, ci mă sună. Harta cu localizarea îl arăta la 2 străzi distanță. Cred că în mintea lui ar fi vrut să merg eu la mașină ca să-i dau și bani pentru asta. Evident că am anulat cursa considerând această atitudine nesimțire crasă. Și i-am cerut lui Uber să-mi returneze banii pe cursă. Că deh, deja mi-au zburat banii din cont. Ce credeți ? I-am primit ?

Mi-au propus reduceri la cursele din Cluj, eu locuind în Iași….Câtă preocupare pentru research și pre call….Deh, mai dau și de oameni care știu ce sunt termenii ăia…

Și ei s-au aliniat unui lung șir de companii care calcă, conștient sau nu, pe bec legat de atitudinea față de client. Mizează pe clienții „mari”, pe ăia care le fac volum. Însă mă întreb ce vor face în condiții de criză, de concurență acerbă…Citeam chiar azi că se arată niște ani extrem de complicați începând cu această toamnă. Sunt curios câți ne vom regăsi pe partea cealaltă….Poate patronilor nici nu le pasă….Eu știu că prefer companiile care mi-au demonstrat că le pasă. De mine. Și prefer să plătesc un 20% mai mult pentru asta. Iar pe termen lung, cred, că aceste companii, mai de midle top, au de câștigat mai mult pentru că au o bază de clienți constanți, fideli care le asigură un volum constant de vânzări. Deci de oxigen.

P.S. Pentru cei de la Uber : cred că o să testez și Bolt !

Atât !

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s