Am tot stat și cugetat dacă sa scriu post-uri ăsta… Ca ideea de baza mă tot inghiontea de ceva vreme…Recunosc ca scriu de pe plaja de la Eforie Nord, dintre cumetre vorbărețe, dintre domni burtoși, printre care mă număr și eu, dintre foști sindicaliști transformați în antreprenori de ocazie, dintre floraresele de la Unirii sau mai știu eu de unde….

Nu vreau sa înțelegi ca mă exclud acestei nobile adunări, ci dimpotriva.

De fapt voiam sa reiau ideea unui video de pe canalul YouTube : primești produsul sau serviciul pe care l-ai plătit ? Și mi-am promis ca nu o sa repet ceea ce deja am zis, dar realitatea m-a lovit fix la lingurica. În camera de hotel. Evident rezervata, pe Direct Booking care nu a bine voit să îmi spună ca hotelul e renovat și ca are doua categorii de camere. Unele renovate și celelalte, evident, nu. Vânzători tineri, ca sa folosesc un eufemism…Ca cele renovate erau mai scumpe…În fine, când le-am atras atenția mi-au zis ca numai o opțiune pot bifa, aceea de a avea o camera de nefumatori. Așa ca dacă vreți sa va bine dipuneti, apelați cu incredere la Direct Booking. Sigur va va rezolva ! Iar dacă vreți sa știți care este hotelul, acesta este Rhodos.

Anyway, ajungem în minunata stațiune după o călătorie scurta și placuta pe autostrada Moldovei și ne cazam. Dau sa deschid, ca tot romanul, televizorul. Hait! Nu merge. Soția mea vrea sa folosească uscătorul de par. Iese fum din el. Îi zic sa se lase pagubasa. Evident ca îi zic fătuci de la recepție ca as vrea sa se rezolve lucrurile pana ne întoarcem de la plaja. Asta a doua zi. As, ti-a găsit… Zice așa nonșalantă : „am așteptat sa veniți de la plaja sa vedem care telecomanda merge”. Eu simt cum mi se urca sângele în cap. Si îi transmit ca vreau sa se rezolve, sa beneficiez de serviciile pe care le-am plătit. Destul de tăios, ca draga mea nevasta îmi reproșează ca sunt prea agresiv cu ea, ca n-am lasat-o sa vorbească. Adică sa se scuze… Din punctul meu de vedere. .. ” O sa incercam”, „sper sa rezolvam”. Cam ăsta spunea. Ție ce ți se pare ca făcea ?

În fine, spre seara se rezolva, cu chiu cu vai, problema telecomenzii. Au mai rămas problema uscătorul, a gândacilor de bucătărie care treceau cu entuziasm pe ușa minibarului, a paianjenilor de sub oglinda….

Și mi-am adus aminte de experienta de la Media Galaxy unde am cumpărat o imprimanta. Adică ne-am ales noi o imprimanta ca flăcăul care trebuia sa ne consilieze se vede treaba ca avea ceva mai important de făcut. .. Totuși apare când mă vede cu cutia sub braț și îmi da o hârtiuța sa o dau la casa. Era marca lui, chipurile ca făcuse el vânzarea !!!! Cum poți sa fii atât de nesimțit ! Îi întreb pe șefii lui. Iar dacă ei nu pun suficienți oameni pe tura, căci știu sigur care e traficul în magazin pe ore, sau ar trebui sa știe, atunci pentru șefii șefilor. Ca piața se poate schimba într-o clipita și poziția de lider poate fi pierduta…

Cred ca livrarea unui serviciu de calitate ar trebui sa fie principala preocupare a acestor oameni. Și sunt așa de pornit și pentru faptul ca eu ca vânzător am prestat servicii de calitate, adică clientul era mulțumit, și mi-as dori și eu, când sunt client, sa beneficiez de aceleași lucruri.

Și un exemplu de servicii de top este o întâmplare din viața lui Bezos care ieșit fiind cu amicii la o bere a fost provocat, el laudandu-se cu serviciile excepționale de la Amazon, sa comande o pizza de pe Amazon . Cred ca știi și tu ca Amazon la începuturi era o librărie online. Și ghici ce ? Operatorul, după o pauza în care probabil ca a cântărit dacă e o gluma sau nu, l-a întrebat pe cel de la capătul firului dacă poate aștepta un pic în telefon. Când a revenit operatorul i-a zis ca ei nu-l pot ajuta cu acest serviciu, dar în zona lui sunt mai multe pizzerii. Ar vrea sa comande pentru el ? Și ce anume ?

Tu ce părere ti-a face dacă ai fi în locul celui care a sunat ? Una buna cred. Eu știu ca așa as face. Și cred ca as și comanda pizza la acel operator. Și ghici ce ? Când voi acelea nevoie de ceea ce vinde el, unde mă voi duce ? La cine voi apela ? Ce ca este evident, ca la acest operator.

Ideea e ca dacă noi, clienții, acceptam orice de dragul unui pret mic, dacă picam prea des prada strategiei produsului insuficient, pentru ca trebuie sa știi ca exista și așa ceva în marketing, atunci calitatea serviciilor și produselor va fi mereu prea mica. Mă uit aici pe plaja : se cumpără gogoși crude pe interior, porumb fiert care nu se știe de unde provine și cum a fost fiert și câte și mai câte. Doar pentru ca ți-l aduce la nas ??!!! Am zis ca am sa fac o gluma odată să-i cer unuia din ăstia bon fiscal după ce cumpăr…

Mi-aș dori să fii mai exigent sau exigenta cu ceea ce cumperi. Chiar dacă o sa zici ca nu ai bani. Știi vorba aia ca „sunt prea sărac sa cumpăr ieftin” ? Cred ca trebuie sa îi pătrundem spiritul și sa cerem calitate pentru banii noștri. Oricât de mulți sau de putini ar fi ei…

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s