De ce unii oameni arată mai tineri decât sunt și invers ?tineretefarabatranete

Unii ar spune că e de vină gena, alții că e devină poluarea. Cert este că sunt foarte mulți factori ce intervin în procesele de îmbătrânire. Se pare că starea de oxidare este unul din factorii ce influențează în mod direct procesele de degradare și, deci, de apariție a bolilor. Toate procesele de la nivelul celulelor oricărui organism generează produși de degradare.  Peroxizii sunt astfel de reziduri care duc la distrugerea structurilor celulare. Apoptoza sau moartea celulară este procesul care favorizează îmbătrănirea. Chiar  în 2016 premiul Nobel pentru medicină a fost acordat lui Yoshinori Oshumi pentru descoperirea  genelor care controlează distrugerea celulară.

Un alt lucru știut este că celulele organismului se schimbă continuu astfel încât noi cei de azi nu mai suntem noi cei de acum, să zicem, 6 luni, literalmente.  Sunt mecanisme codate genetic menite să asigure astfel supraviețuirea organismelor vii. Ce perturbă aceste mecanisme ?

Date noi susțin că e vorba de tot ce crește starea “acidă ” a organismului, stare acidă dată de creșterea radicalilor peroxizi. Această stare acidă se pare că este favorizată de alimente precum carnea, zahărul, brânza, da da, brănza, în general alimentanția de origine animală, alcoolul. Acum ceva vreme în urmă râdeam când auzeam de vegetarieni sau vegani. Între timp am citit Studiul China, am citit Putere nemarginită a lui Tony Robbins ce citează studii noi care au costat același lucru, iar premiul Nobel din 2016 pentru medicină poate fi încă un argument. legumePlecănd de la aceste observații mi-am adus aminte de perceptele religioase ale postului și de faptul că majoritatea călugărilor ortodocși, dar nu numai, și cei budiști, yoghinii ating vârste venerabile. Imaginați-vă alimentația lor ce presupune post frecvent. Înțelepciunea timpurilor ! Nu militez pentru a deveni  vegetarieni, dar evidențele nu pot fi negate.

Prostii  new age veți spune, poate. Se prea poate, dar dacă prostiile astea new age pot să ne prelungească viața ? Nu merită studiate ? Nu merită încercate ? Și știți ce am constat în ultima vreme ? Că atunci când vii în contact cu adevărul, undeva în adâncul fiecăruia din noi, prin intuiția fiecăruia din noi, știm că ne-a atins, că am aflat ceva real. Așadar ce ne costă să investigăm personal  ? Să încercăm o alimentație cu mai multe alimente bazate pe plantefloareasoarelui, să reducem consumul de alcool, de carne, de asocieri grele cum ar fi carnea,brânză și pâinea la aceeși masă.

Postul este o soluție străveche și eficientă de a reduce starea “acidă”.

Somnul suficient sau evitarea surmenajului, mai nou burn out, este iarăși o soluție de prezervare a organismului.

Consumul de fructe și legume este o soluție ce combate starea “acidă”. Mișcarea la fel. Mersul obișnuit, sau acolo și când se poate, exercițiile fizice izotone sau izometrice. Iar toamna târzie și iarna, când fructele și legumele se reduc, când stăm mai mult în interior în contact prelungit cu alți oameni, cand se reduce și activitatea fizică, deci  crește riscul bolilor infecțioase, dar nu numai, fitonutrienții  și vitaminele sunt o soluție de a păstra starea de sănătate. Astăzi sunt multe variante de vitamine și suplimente nutritive, unele mai bune, altele mai puțin bune, ca în orice domeniu. Inventatorul suplimentelor nutritive este un american ce a constat în China că cei ce aveau o alimentație mai bogată în fructe și legume aveau o stare de sănătate și o speranță de viață mai bună, respectiv mai lungă. Așa a ăpărut Nutrilite. Astăzi leaderul în piața mondială de suplimente alimentare. De ce e leader ?  Pentru că există facilități de cercetare, brevete privind modalitatea optimă de a extragere a fitonutrienților, fermele de unde provine materia primă sunt ferme organice, certificate periodic. Asta înseamnă că vei avea suplimente de calitate ce aduc maximum de fitonutrienți, fără adaosuri chimice, sigure, cu efect promt, de lungă durată, eficiente  ce permit reducerea stării “acide” și vă permit să sperați la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Alături de somn, mișcare, alimentație sănătoasă fitonutrienții, pe care îi puteți găsi aici sunt o soluție de combatere a stării “acide”, de conservare a stării de sănătate, deci de creștere a speranței de viață.

levantica

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s