Aici ai continuarea post-ului anterior despre istoria noastră mistificată.

Încheiasem cu plecarea regelui în noiembrie 1947 ce susținea că a fost forțat să plece, că a plecat cu hainele de pe el….

Dacă e să ne luăm după datele citate de Florian Bichir, casa regală nu a plecat chiar cu mâna goală din București. La 20 sau 27 noiembrie 1944, nu îmi mai amintesc exact, regele și mama lui au făcut o călătorie, bine cuvântată de sovietici care preluaseră deja controlul, în Elveția. Evident că au vizitat și o bancă, unde se pare, folosesc acești termeni pentru că secretul bancar elvețian nu a permis probabil, producerea de dovezi, au depus 3 milioane de franci elvețieni…Iar din colecția regală, a lui Carol I, pe care o moștenise Mihai, au dispărut fără urmă 42 de tablouri celebre, ce au fost vândute după anii 50 la casele de licitație din vest, sub anonimatul acestora legat de proprietar. De asemenea, este cunoscută filiația lui Carol al II lea pentru Moscova și se pare că ar fi intervenit acolo pentru un ajutor financiar pentru Mihai în primii ani după plecarea din România.  Nici vorbă de miile de studenți prizonieri…De altfel, uman vorbind, îl înțeleg pe Mihai de Hohenzollern…Antonescu îi detronase tatăl, de două ori….Lui îi luase strălucirea de rege…Trebuia să i-o plătească….

Iar prosperitatea interbelică și moralitatea clasei politice de atunci este iarăși un mit…Nu cred că este vreo diferență față de astăzi….Ba mai mult, rănile aduse de război nu se vindecaseră. Urmașii veteranilor și invalizii de război continua să o ducă greu, ca să nu zic că unii mureau de foame. Asta în timp ce oligarhii români și evrei se îmbuibau. Pe acest fond, era firesc să apară Mișcarea Legionară. Care venea cu opusul a tot ceea ce însemna politica de până la ei. Muncă, jertfa, țara, onoarea, Dumnezeu erau valori trăite de legionari. Ei au introdus conceptul taberelor de muncă. Unde ei, făceau voluntariat, cum s-ar zice astăzi, pentru sărmani. Chit că aceștia erau chiar unii dintre ei…. Valorile naționale, trăite zi de zi de majoritatea lor, le-a adus simpatia maselor. Ceea ce cred că le-a adus sfârșitul este scopul lor de opri hoția, adică de a stopa profiturile oligarhilor, mulți dintre ei evrei, prin programul politic care risca să ajungă unul oficial dacă câștigau alegerile. De altfel, Codreanu a fost deputat în parlamentul României…Nu știu câți dintre noi știm că Paulescu, da, marele savant, cel cu insulina, a fost unul din fruntașii mișcării. Nu doar el. Cioran vorbește frumos de Codreanu. Blaga la fel. Mulți intelectuali ai vremii erau simpatizanți ai mișcării, tocmai, cred eu, pentru valorile pe care le promova aceasta. Unde cred că au greșit conceptual legionarii a fost că erau prea naivi. S-au încrezut prea mult în idealismul poporului și au mai fost câteva lucruri…Au promovat ideea de ucidere. E de înțeles că naivitatea vârstei, neputința de a nu putea schimba nimic altfel, și sentimentul nedreptății în propria țară pentru care poate ai pierdut o mână, un picior, un părinte justifică actul. Dar când te promovezi drept ortodox practicant, ei bine…..Nu prea e congruent….De altfel, e unul din punctele slabe extrem de folosite de semiți împotriva lor, aș zice exagerat. Și unde mai cred că au greșit este că nu au realizat cât de tare îi sperie pe imperialiștii de oricând și oriunde ideea unității naționale…. Cât despre Sima, e un alt capitol, întunecat al mișcării…Așa a fost cu sovieticii, care au mistificat faptele naționaliștilor, inclusiv Antonescu și Codreanu, dar nu numai ale lor. Gyr, Vulcănescu, Țuțea, Boca, Papacioc, Pârvu, Calciu-Dumitreasa, Arnăuțoiu, Ogoranu  sunt tot atâtea nume de martiri ce trebuie reabilitați. De ei s-au temut, de legionari, ca și de cei menționați mai sus, ca și de toți martirii ce au fost dispuși să moară pentru crezul lor. Pentru că le luau astfel jucăriile, banii și profiturile alea multe. O Românie unită ar însemna o Elveție a Balcanilor și i-ar încurca pe mulți. Și pe cei de la Washington și pe cei de la Bruxelles și pe cei de la Moscova, dar și pe cei de la Tel Aviv. Și cred că ni se întâmplă azi nu e decât o continuare a acelor vremuri interbelice și mai vechi poate.

Crezi că povestea cu Schweighofer e întâmplătoare ? Nicidecum ! Dacă vei merge cu mocănița de pe Valea Vișeului vei putea găsi la capătul din munte al traseului o tăblie cu un scurt istoric al mocăniței. Nobilii maramureșeni scăpătați, adică sărăciți, au vândut austriecilor munții lor. Pe trei parale, sunt convins…Iar ăștia ca să poată căra, ca să nu zic jefui,  mai ușor sarea și buștenii din munții noștri au construit mocănița…. Concesiunile interbelice crezi că erau ale românilor ? Nicidecum !

Și ca să fie și mai complet, mai întreb retoric, de ce nu s-a permis fabricarea favipiravirului la Terapia, la Cluj ? De ce nu am făcut noi măști în România ? De ce nu s-a autorizat Arbidolul în regim de urgență la ANM așa cum s-a făcut cu Comirnaty ? De ce trebuia guvernul României să constituie un fond guvernamental de protecție pentru a putea achiziționa Paxlovid ? Păi pentru că avem produse dezvoltate, îndeosebi în SUA, unele, cum e Comirnaty, insuficient dezvoltate, ce trebuie vândute conform planului de afaceri. Ți-o spun ca unul care a lucrat 15 ani în corporații farma. Un studiu de faza 3 nu poate dura 3 luni !!!! Orice argument s-ar aduce ! Rezultatele ? Le vedem zi de zi. Iar Pfizer este interesat doar de profit. Am lucrat 8 ani de zile pentru unul din competitorii lui direcți pe piața din România și știu ce spun. Știința și liderii de opinie se construiesc. Știu că sună neverosimil, dar așa e. Am făcut asta și pot să-ți spun că se practică. Nu e nicio noutate. Și în ce carte de medicină au găsit ei scris că doar vaccinarea este singura cale de a opri o pandemie ?! Dar de tratamentul etiologic și simptomatic nu-și mai amintește nimeni ? Arbidolul a fost folosit de zeci de ani de zile în două țări, Rusia și China, care fac cât 2 studii de fază 3 !!! Tamiflu avea date în UK, că utilizat în asociere cu remdesivir reduce numărul de zile de spitalizare și complicațiile date de infecția cu SarsCov2 !!! Cel mai trist pentru mine e că unii din colegii de breaslă au uitat de primum non nocere. Unul din primele principii ale medicinei, dacă nu poți face bine, să nu faci rău ! Și asta au zis-o și oameni mult mai experimentați ca mine. Profesorul Montagnier, dr. Malone, profesori de imunologie de la Princeton și din alte locuri.

O altă motivație pentru imperialismul modern în România : armele. Mereu m-am întrebat de ce nu vine Lockhead Martin să facă avioanele aici, în România ? Pentru că ar însemna să cheltuiască mai mult cu construcția noii fabrici. Nu mai pun la socoteală cheltuielile cu securitatea și protecția secretelor militare…. Se știe că industria armamentului și farma sunt cele mai profitabile industrii din toate timpurile…

De ce trebuie să vină Exxon să scoată gazul din Marea Neagră ? Pentru că exploatarea resurselor de aici este mult ieftină față de cât îi costă în State sau oriunde în lume. De ce nu se fac join ventures ca în alte locuri și să câștige și amărâtul de muncitor român, să nu mai băjenească  ? Iaca la asta ar trebui să ne gândim cu toții în sau până în 2024 când ne vor cere să punem iar ștampila. Ai putea zice că e inutil. Că mereu vor găsi un trădător. Un rupt în fund care să ne vândă pentru 3 arginți. Poate….Și ăsta, din punctul meu de vedere, este răspunsul la întrebarea din titlu : să ne țină în minciună, una care să-i avantajeze, pentru a ne prosti mai ușor. Dar mă întreb, oare pașoptiștii cum s-au descurcat cu ăștia, cu trădătorii ? Oare nu e rândul nostru să stăm drepți, măcar pe pământul pe care ne-a lăsat și ni l-a lăsat Dumnezeu ca să-l dăm copiilor noștri ?

Și cred că e mai important ca oricând ca educația, de la cele mai mici vârste, să devină vitală. Pentru că dacă vom înghiți precum curcanii îndopați prostiile lor, vom ajunge precum curcanii….   

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s