Cred că nu trebuie să mai accentuez importanța și protecția pe care ți-o oferă o afacere în aceste zile de totală nebunie și reașezare a lucrurilor. Un venit pe care să-l ai dintr-o activitate online, pe care să o faci de oriunde unde ai o conexiune la internet, cred că e evident, că e extrem de important. Iar o afacere clasică e mai greu să o muți peste noapte într-o altă țară…

Și propunerea mea de a intra în această afacere vine în acest spirit. Nu îți trebuie decât 3 lucruri, în esență, pentru a avea succes. 

Primul e să ai un vis. Poate că te-ai strâmbat deja într-o grimasă. Iar prostia asta ? Îți spui poate…Spune-i obiectiv dacă ți-e mai comfortabil. Ideea e că toți avem ceva care ne mișcă. Mergem la job pentru a putea să ne plătim facturile. Nu ? Dar poate că ne mai și place ceea ce facem la job. Așa ar fi frumos să fie…E un exemplu de obiectiv. Rudimentar accept, dar aș vrea să subliniez că e important să îl ai. Și să fie ceva care te mobilizează. Care te încarcă cu energie și te pune în mișcare. Uite situația asta de la graniță a deschis un subiect prea puțin discutat la noi. Voluntariatul și caritatea. Sunt organizații românești care fac asta de ani de zile. Și eu încerc, în limita resurselor mele, să-i ajut. Pe cei de la Asociația Glasul Vieții, Teach For Romania, Casa Share, Dăruiește Viață. Și asta e o chestie care mă încarcă mereu când pot face ceva pentru ei. Și au nevoie în fiecare zi de ajutor, nu doar de Crăciun sau Paște…E un alt exemplu de obiectiv…

La fel de bine, visul tău poate fi să ajungi la Pol sau în Țara Paștelui sau în China sau mai știu eu unde în această lume mare…De ce ? Pentru că atunci când va fi greu acest vis ar trebui să îți dea putere să nu renunți ! Și să știi că de tine depinde să îl ții în viață. Și te va răsplăti când îl vei atinge. Și material, dar mai ales sufletește.

Al doilea lucru este să faci ceva pentru visul tău. Știi câte scuze aud ? Că nu am bani, că nu am timp, că nu e momentul, că e deja prea târziu, că e prea scump….Toate sunt scuze. Crede-mă ! Atâta vreme cât oameni ca mine și ca tine, de aici din România, au reușit să câștige din activitatea asta 500, 2 000 , 30 000 de lei pe lună, oricine poate ! Și nu fabulez când scriu acele sume. Poate vecina ta face acești bani deja din această activitate. Cum ar fi, peste o lună, să-ți propună ea să intri în afacerea ei ? O să spui că nu e genul. Dacă ai ști câte surprize am avut eu pe subiectul ăsta…Și sunt sigur că voi mai avea !

Lucrul pe care multă lume îl evită, uneori din motive neconștientizate, este să facă ce trebuie pentru afacerea asta ! Adică să muncească !! Nu are cum să meargă dacă tu nu faci nimic ! Și să știi că experții tocmai asta spun : principalul motiv pentru care mulți oameni care susțin că afacerea nu merge o fac pentru că au intrat în afacere și au așteptat de la alții să miște lucrurile pentru ei. Dar dacă faci pașii recomandați, nu are cum să nu meargă ! Mai ales că ajungem la al treilea lucru necesar : consilierea.

Consilierea este acel pas în care înveți. Știu că poate ești în topul profesiei tale și o să zici că le știi pe toate. Te felicit, dacă e cazul tău ! Însă vestea proastă, dar și bună, în același timp, e că nu contează ! Decât dacă vei folosi experiența ta de a gestiona orgoliul, dezamăgirea și frustrarea generate de procesul de învățarea unor lucruri noi. Pentru că s-ar putea să îți fie predate lecții de oameni mai tineri, mai modești financiar decât tine, dar mai experimentați în această afacere. S-ar putea să nu-ți iasă din prima…Și atunci te vei supăra, vei spune că nu merge afacerea…Ca să citez o personalitate cu un imens succes în această afacere, legat de această situație, „poate nu liderul are nevoie de o afacere mai bună, ci afacerea de un lider mai bun”. Adică dacă gătești după o rețetă culinară, de ce n-ai putea face la fel și în această afacere ? În fond, la final, e visul tău ! Și ai în această afacere un sistem de consiliere cum rar se mai găsește. Ți-o spun și după cei 15 ani de fost corporatist. Poți accesa traininguri, podcasturi, traininguri unu la unu pe orice subiect legat de afacere, cu oameni cu care, în mod normal, nu prea ai avea cum să te întâlnești. Îndrumătorul tău, cel care te aduce în afacere, te va consilia de la primii pași. De ce ? Pentru că el își va lua banii doar dacă tu ți-i vei lua întâi ! Simplu !

Așadar cele trei lucruri pentru succes sunt : VISUL tău, perseverența în muncă și consilierea ta pe drumul atingerii visului. Vezi că primul, și cel mai important după mine, e visul TĂU. Tu știi cât de mult ți-l dorești.

Așadar, dacă vrei să știi cum începi să câștigi banii din această afacere, răspunde-mi acestui mesaj pentru a avea o discuție aplicată cazului tău, când și cum putem avea această discuție.  

Și dacă alții ca tine au putut, de ce să nu poți și tu ? 

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s