girl-1186895_1920În procesul de construire a unei afaceri de Network Marketing, unde ai de lucru cu oamenii, se întâmplă câteodată să te întrebi ce-i mai bine de făcut : să îl ajuți sau să-l arunci în apă ?

Cu siguranță că și tu te-ai întrebat până acuma asta, în activitatea ta profesională sau cea socială. Nu demult am avut această revelați cu o persoană „sponsorizată”, pe care am introdus-o în afacerea de care mă ocup. Și la un moment dat trebuia să-și printeze cererea de aderare și să o trimită către companie. Dar au apărut tot felul de probleme…Și ca să fiu de ajutor, am printat-o eu, am trimis-o eu…Apoi am constat că nu se logase deloc de când am semnat hârtia…Sigur, omul fusese în concediu, avea o seria întreagă de probleme, cu mașina cu moștenirea.

Și apoi m-am întrebat dacă am făcut bine. Mi-am amintit de strategia aplicată cu fratele meu care, atunci când era mic, venea la mine să îi rezolv exercițiile la matematică, eu fiind fratele mai mare. Și primele dăți l-am ajutat, dar apoi am realizat că-i fac mai rău așa, și am început să-l întreb unde și cum a încercat să rezolve el problema. Nu vreau să vă spun ce față a făcut prima dată când l-am întrebat asta. Dar, sper, ca mai apoi, în viață să-l fi ajutat asta.

Și mi-a căzut apoi în mână o carte de-a lui Randy Gage, un tip care are tone de experiență  în construirea de rețelei Network Marketing și care spune să nu faci nimic din ce poate face linia ta descendentă, adică oamenii din echipa ta. Și e logic pentru că doar așa vor învăța cum se face acel lucru, vor simți în mușchi cunoașterea. După proverbul neo zeelandez conform căruia „cunoașterea e doar un zvon până ajunge în mușchi”.

E cam același lucru ca atunci când ajuți un nevoiaș cu mâncare și bani, iar după ce el crede că nu-l mai vezi, aruncă mâncarea, dar păstrează banii.

Tu ce crezi ? Ce experiențe ai avut legat de ajutorul semenilor ? Te-au dezamăgit sau ai avut mereu satisfacția ridicării acelui semen la treapta superioară ?

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s