denied-1936877_1920Zilele astea am primit un refuz la o propunere de afacere destul de urât…

Persoana care m-a refuzat insinua, prin ceea ce spunea, că aș fi un țepar, că aș minți oamenii și că asta îi propun și lui, monumentul de integritate !

Știu că și tu, ca vânzător, ca antreprenor sau pur și simplu în viața privată, ai primit și tu aceste refuzuri…Știu teoria, și practica, e adevărat n-am mai utilizat-o cam demult, că nu trebuie să o iei personal. Că de multe ori nu are legătură cu tine, ci cu persoana respectivă care fie percepe lumea diferit decât o faci tu sau se teme de diverse lucruri… Dar senzația „de catifelare” este de neuitat…Cel puțin dacă ai lucrat în vânzări știi la ce mă refer…

Pe de altă parte, trebuie să recunosc, că poate am făcut și eu la fel ca prospect, să fiu urâcios, să fiu nerezonabil…Cu siguranță am fost…Și atunci am început să mă gândesc mai atent la acest aspect…

Și mi-am adus aminte ce am citit în cartea lui Jim Dornan despre băiețelul care și-a luat o înghețată de 1 dolar, fără sosul de ciocolată, cu care ar fi putut să vină înghețată, și ar fi costat 1,25$. Când chelnerița a făcut curățenie a găsit, lăsat de băiețel, o monedă de 25 de cenți ! Bacșișul ei de la băiat…. Și mi-am amintit că în situații din astea, când primești un refuz, este vorba despre cum reacționezi tu și mult mai puțin de motivul pentru care te refuză persoana.

Încă o pildă, legat de cum să-ți învingi teama : testul de intra într-o frăție era să înghită un peștișor viu ! Tu ce ai face ? Gândește-te că îți dorești FOARTEE mult să intri în acea frăție… Când teama, de diverse lucruri, de eșec, de penibil, de succes, te înconjoară, adu-ți aminte de visul tău ! De obiectivul tău ! Și atunci, probabil că teama ta se va diminua sau chiar va dispărea. Treaba asta este extrem de utilă în dezvoltarea unei afaceri, în lucrul cu oamenii pe care trebuie să-i motivezi. Să îți amintești mereu de obiectivul tău !

Așa că un refuz poate fi cel mia bun lucru pe care îl puteți experimenta !

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s