traffic-lights-309773Am mai scris aici despre marketingul cu întrerupere și cel cu permisiune. Pentru un profan în ale marketingului nu au însemnat mai nimic când le-am auzit. Ete mare diferență, mi-am zis. Ce să zic, faptul că am avut de-a face cu marketingul vreo 15 ani lucrând în departamentul de vânzări și marketing, m-a făcut să fiu un pic mai atent la modul de a face marketing pentru că am constat că fac diferența în numărul de comenzi și frecvența lor.

Marketingul cu întrerupere este acel marketing care întrerupe filmul când ți-e lumea mai dragă, adică în momentul culminant al acțiunii, este telefonul „rece” pe care îl primești, dacă nu zilnic, măcar de două ori pe săptămână, în care îți povestește ce grozav vei fi când vei prinde oferta cea mare, care e pe cale să se termine, și dar pentru că el, „prietenul” tău, s-a gândit la tine, mai ai „șansa” să dai bani acelei firme. Sunt reclamele pop up pe net, care nu te lasă să citești articolul dacă nu dai clic pe acel buton.

Marketingul cu permisiune este marketingul care te întreabă dacă îți poate trimite date, informații despre un subiect care te interesează, deci te vei aștepta la acel mesaj, nu îl vei șterge fără să îl citești. Sunt newsletter-ele la care te abonezi tu, listele de urmărire de pe rețelele de socializare prin intermediul cărora și tu primești acest post. Sunt companii multinaționale care recurg la acest stil de prospectare a pieței. Și atunci toată lumea câștigă. Companiile știu cum să construiască produsul după nevoile tale, și nu va mai cheltui să găsească clienții pentru produs, ci vor creea produsul pentru clienți.

Poate că exagerez, poate că nu, știu sigur că sunt companii care și-au câștigat locul de lider tocmai prin acest stil de a face marketing. De nenumărate ori sunt urâcios ca client. De ce ? Pentru că știu cum îmi tratam eu clienții, știu cum aș vrea să fiu eu tratat. Iar când nu sunt…

Și sunt curios :

Voi ce fel de marketing preferați ?

Vă uitați reclame ?

Cât vă amintiți din aceste reclame ?

Vă influențează decizia de cumpărare?

M-ar bucura răspunsurile voastre ! Pe care le aștept !

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s