Farmecul Africii

Atunci când veți dori să faceți o excursie mai deosebită, o posibilă destinație ar fi Africa. Este un continent care are ceva diferit de toate celelalte continente, un farmec aparte, unii susținând că este leagănul civilizației noastre, un continent al contrastelor, al diversității.

Că să ajungeți acolo, evident, avionul este cea mai nimerită cale. Și cum continentul este mare oferind multe opțiuni ca destinație, una din aceste posibile destinații poate fi Africa de Sud, mai ales dacă mergeți în zonele dedicate turismului, adică în acele complexe care au cam toate posibilitățile de petrecere a timpului liber : plajă, jocuri de noroc, parcuri zoologice etc. De altfel este modalitatea recomandată de a face turism, zona fiind printre primele la infracționalitate și criminalitate. Ca argument pentru asta, că este bine să mergeți doar prin intermediul agențiilor de turism, vă pot spune că unii din grupul nostru au fost furați chiar din camerele de hotel, și nu oricare hotel, ci unul de 5 stele. Mentalitatea unor cetățeni de acolo, ni s-a spus, este total diferită de ceea ce suntem obișnuiți noi, europenii, adică sunt mult mai înclinați la fapte antisociale.  Așa că este bine să mergeți cu ajutorul unei agenții sau al unui prieten foarte bun, eventual care locuiește acolo de ceva vreme și care știe obiceiurile locului în care mergeți, fără să vă aventurați inutil. Sunt parcuri ale biosferei pe lângă hoteluri sau zone turistice, unde puteți vedea animalele continentului în mediul lor natural, cât de cât.

O altă zonă foarte interesant este Zambia, zonă sălbatică din Africa, unde trocul încă este la putere. Sunt variante de a face circuit care să cuprindă mai multe țări de pe continent. Astfel, în Zambia,  vă puteți găsi în fața situației în care, de exemplu, cei care vând suveniruri să vă ceară să faceți troc cu lucruri de ale voastre, eșarfe, șepci, ceasuri, ca plată pentru amintirile pe care le „cumpărați” de la ei. Nu trebuie să vă speriați dacă pe geamul camerei voastre veți găsi maimuțe, de aceea este bine să nu lăsați în cameră la vedere lucruri valoroase, mai ales dacă sunt strălucitoare, dacă mergând către camera voastră vă veți intersecta cu zebre sau girafe. Unele resorturi mai aparte au aceste animale, blânde, libere pe suprafața hotelului, fiind parte a entertaimentului oferit de hotel.

În Zambia, cascada Victoria este sau ar trebui să fie un obiectiv pe care să nu-l ratați. Avani Victoria Falls este un hotel aflat chiar lângă cascadă și care vă poate oferi o perspectivă foarte interesantă. Cascada Victoria este cea mai mare cădere de apă de pe continentul african, și, cred că, a patra din lume. Mai jos puteți vedea câteva imagini care mă scutesc de multe cuvinte

De asemenea, aveți posibilitatea deecoperirii poveștii lui Livingstone ce a descoperit cascada și care a avut o intensă activitate de misionar și caritate acolo. De asemenea, puteți să vedeți de sus cascada, dacă închiriați un elicopter ce vă va permite să aveți o perspectivă unică, de sus,a cascadei. Cam ca cea de mai jos :

Se pot face croaziere pe Zambezi cu vaporul sau chiar rafting, cel mai bine cu ghizi, râul fiind plin de hipopotami, una din animalele care omoară cel mai mare număr de oameni, deși este vegetarian. Au un simț al teritoriului foarte dezvoltat. Voi reveni cu imagini și despre acest aspect, al croazierele pe Zambezi. Așa cum v-am promis, revin cu imagini legate de croaziera pe Zambezi. Farmecul Africii îl puteți admira și pe Zambezi, ca mai jos :

Trebuie spus că există facilități de cazare cu tot comfortul acolo, cu toate serviciile de 4 sau 5 stele, cu o notă drăguță locală, care dă o tușă de originalitate. Zambia nu are regimul de siguranță precum Africa de Sud, însă e bine să aveți ghizi pentru a nu vă întâlni cu problemele. Cele de nerezolvat…

Continentul african este un moment de a ne întoarce spre viața simplă, care poate este mai aproape de valorile noastre reale de ființe umane. Cei de acolo duc o viață extrem de simplă, uneori extrem de periculoasă, mai ales cei care trăiesc în zonele sălbatice unde confruntarea pe resurse se face între toate speciile. Imaginați-vă că ei încă trăiesc fără curent electric, că au niște obiceiuri culinare extrem de ciudate pentru noi europenii, dar au o creativitate de invidiat, proaspătă.

Așadar, dacă vă doriți o întoarcere în timp, la valorile simple, de bază ale vieții, să aveți o experiență exotică, mergeți în Africa. Veți avea o experiența de neuitat și veți avea ce povesti acasă,având în același timp o experiență exotică care vă întregi experiențele voastre turistice și nu numai.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s