insula PacificPentru aceia dintre voi care lucrează în vânzări, și cine nu lucrează astăzi în vânzări, aici este un gând de vineri ce sper să vă aducă inspirație și motivație.

Patronul unei fabrici de încălțăminte, dorind să își extindă afacerile, a trimis pe unul din cei mai experimentați agenți de vânzări pe o insulă din Pacific. Ajuns acolo, agentul nostru a constat că toți cei de pe insulă erau desculți și nu doreau să schimb asta. Dezamăgit s-a întors acasă și i-a spus patronului că nu este nicio șansă să vândă acolo. Nedorind să abandoneze așa curând, patronul s-a hotărât să trimită și un agent nou, proaspăt absolvent care ajuns pe insulă a devenit foarte exuberant, iar întors acasă l-a anunțat pe patron că trebuie să dea drumul fabricii la întreaga capacitate pentru că a descoperit o piață uriașă.

Morală este că depinde de ce ne dorim să vedem, de ce ne cultivăm mintea să vadă. Problemele sau soluțiile la probleme. Renunțarea sau educarea în cazul insulei noastre. Dezarmarea sau perseverența.

Și cum toți lucrăm în vânzări, fie că suntem agenți de vânzări, de asigurări, medici, profesori, părinți, preoți, toți lucrăm în vânzări !

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s