Salutare popor frumos !

Am avut anii în șir dubii legate de poporul meu. De ai mei. Da ! Uneori poate pe bună dreptate, alteori poate că am fost nedrept. Însă aseară am fost mândru că sunt parte a lor : a românilor. În piață au fost oameni frumoși, oameni tineri, oameni maturi, oameni de vârsta a treia. Da, am fost toți, și sunt convins că vom fi mereu toți atunci când va fi nevoie.

Unii vor spune că suntem ultima redută a democrației, lumea ne salută. În sfârșit s-au prins că suntem români și că e o diferență între romi și români. Fără discriminare, dar trebuie și ei să știe că românii sunt români și țiganii sunt țigani.

Însă nu trebuie să ne influențeze această aparentă victorie. Războiul continuă și cred că ar trebui să îi convingem că ei trebuie să guverneze. Nu să se ocupe cu golănii la ceas de seară. Nu o să spun că unii dintre ei sunt conserve kgb-iste, nu o să spun că sunt în toate partidele, că poate au distrus cu premeditare tot ce e românesc astfel ca să ne luăm câmpii. Rușii știu că vom muri cu ei de gât dacă îndrăznesc să intre în România și nu o vor face pe față. Însă  o vor face subtil, cu agenți de influență, adică politicieni, ziariști, oameni de afaceri care vor urmări prin acțiunile lor scopul agenției mame. Gândiți-vă că am câștigat procesul pentru Insula Șerpilor și ulterior s-a acordat explorarea platformei maritime celor de la Exxon și OMV. O fi vreo coincidență ? Oare ?

Deci trebuie să ne reamintim cine suntem. Și văd că am început deja asta. Suntem creștini, suntem drepți, suntem încăpățânați în atingerea scopurilor, știm și putem să ne ajutăm între noi, și de cele mai multe ori o facem. Poate unii dintre voi o să spună că nu are rost, că oricum suntem prea mici, că fiecare din noi are altă treabă mai importantă decât să protesteze în stradă. E la fel de important să arătăm și conducătorilor în ce credem, ce așteptăm de la ei, și că dacă nu o fac, trebuie să plece. Iar vouă, compatrioții mei, vă mulțumesc că ați fost așa frumoși, că ați arătat educația pe care ați primit-o, că aveți valori similare cu ale bunilor și străbunilor noștri. Și mi-ar place să continuăm să fim așa ! Pentru că lupte vom mai avea de dat. Poate un referendum, poate altceva, însă dacă vă știu acolo asta îmi dă curaj să merg mai departe, indiferent unde înseamnă acest departe !

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s