luptricolorCa mulți din voi, sunt nemulțumit. Nu de acum, ci din decembrie, când dezamăgit, am spus că sunt responsabili de rezultatele alegerilor și cei nu au ieșit la vot . Zilele acestea sunt revoltat pentru că din nou, ne dăm cu stângul în dreptul. Sunt unii care cred că niște rezultate bune în alegeri le dă dreptul să facă ce vor în țara asta. Mandatul pe care l-au primit se referea la ceea ce au promis : „programul de guvernare” mult promovat și mult dezbătut. Minciună pe toată linia. Și iată că din nou timpul arată ce pot socialiștii români. Căci vorba aceia la urmă, la înghesuială și la întuneric se cunoaște felul omului.

Și așa am ajuns în piață, în piața centrală a orașului. Nu am mai fost într-o astfel de ipostază din 1989. Însă de cum am ajuns am constatat că suntem toți aici. Tricolorul este prezent, în multe variante, mari, mici. Suntem aici actuali și foști corporatiști care muncesc cât e nevoie că să atingă rezultatele, să aducă plus valoare societății, și da domnilor și doamnelor guvernanți care ne criticați că nu muncim, plătim impozite, da impozitele alea din care furați voi prin licitații cu dedicații, prin contracte trucate. Nu o să ne oprească niciunul din voi să le facem pe amândouă, să plătim impozite și să protestăm !

Da, suntem toți ! Medici care învățăm cu anii să vă tratăm, să vă dăm cele mai bune tratamente, medicale și chirurgicale, care acceptăm salariile de mizerie pe care ni le dați, mai ales în perioadele cele mai importante ale pregătirii noastre, în rezidențiat. Suntem cei care facem gărzi în spitale subfinanțate și căpușate de firmele voastre prin care sifonați banii de la buget către partidele voastre. Da, suntem cei care facem medicină de front și vă tratam și pe voi, cei care îndrăzniți să veniți în spitalele românești, dar și pe românii obișnuiți. Și unii dintre noi vă tratăm și în Austria sau Germania, sau Marea Britanie sau SUA unde ne-ați forțat să emigrăm. Și suntem în piață nu numai rezidenți, ci și medici primari care au o reputație și care au ales să își facă datoria în mediul de aici și care ne-au învățat și ne învață și pe noi profesia de medic.

Da, suntem toți ! Sunt și profesorii mai tineri și mai maturi, care ne-au învățat pe noi să gândim și să învățăm și care ne învață acum copii să devină oameni de nădejde ai acestei țări, și da, să fie plătitori de impozite. Au ales să ne învețe din stradă ce înseamnă tăria de caracter, corectitudinea, civilizația și spiritul de sacrificiu. Și da, le purtăm respect pentru că nu s-au dus cu toții la căpșuni, așa cum ia trimis unul din foștii președinți, și că au rămas să ne învețe copii și pe noi să fim oameni și să gândim cu capul nostru.

Da suntem toți ! Și părinții noștri care sunt la pensie și pe care i-ați prostit în decembrie și v-au votat. S-au prins și ei că i-ați păcălit, că i-ați considerat ignoranți. Pensionari mai școliți, pensionari care au muncit și pe care statul i-a pus să plătească încă odată impozit. Au fost acolo cu noi  și asta m-a făcut și mai puternic.

Da, suntem toți !

Suntem și tineri și bătrâni, dar ce mi-a dat cea mai mare speranță a fost că am văzut copii ce au venit împreună cu părinții la protest. Care vor învăța că democrația este puterea celor multi, că voi trebuie să ȘTIȚI că ei vor fi șefii voștri, că ei vă nu vor mai fi păcăliți, că vă vor cere tot ce puteți voi să dați mai mult. Și dacă nu o veți face v-a trebui să faceți ce se face în toate mediile profesioniste, adică SĂ VĂ DAȚI DEMISIA ! Ca să citez, eu un republican convins, pe Majestatea Sa Regele Mihai „ Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.” Așa să știți, că îi vom învăța și pe ei. Că stră-străbunicii lor au luptat la Mărășești, la Oituz, că au fost prizonieri la Don, că au fost împușcați în pădurile Carpaților de câinii comuniști ai căror continuatori sunteți voi. Le vom arăta mormintelor lor, a celor pe care le știm, iar amintirea celor pe care i-ați omorât mișelește în închisorile comuniste, doar pentru că nu vă împărtășeau ideile și pe care doar voi știți unde i-ați îngropat, le vom păstra amintire veșnică. Și le vom spune că noi vrem să trăim pașnic, să ne ajutăm vecin cu vecin, așa cum ne-au învățat bunicii noștri. Dar tot ei ne-au învățat că proprietatea este sfăntă și că hoții trebuie pedepsiți. Și pe undeva, i-am simțit lângă noi, pe stră-străbunicii noștri, privindu-ne mândri !

Da, suntem toți ! Chiar și cei care sunt afară, unde muncesc tot din cauza voastră. Au fost lângă noi, am strigat și pentru ei, și ne-au dat putere pentru că vrem să se întoarcă, să muncească aici, la ei acasă.

Mulțumiți Celui de Sus că suntem un neam creștin, că nu trăim în evul mediu, căci atunci trădătorii de neam aveau o soartă crudă !

Da, suntem toți ! Răgălii, putori și ce tâmpenii vă mai umblă prin cap ! Toți suntem aici și toți cerem același lucru : FĂRĂ HOȚIE !

Și ce credeți că vom face dacă nu se va întâmpla asta?

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s