Post 1

De ceva vreme ascult niște sunete interesante. Din natură. Un e-mail a ajuns la mine și m-a făcut să zâmbesc a neâncredere. Se susține că sunetele respective îți cresc capacitatea de concentrare, rezistența la stres, creativitatea. Haida de….

Și uite așa am fost curios să văd ce efecte are treaba asta. Primul efect este că adormi instantaneu când asculți primele dăți. Apoi…

Cum am mai spus, am avut o perioadă superstresantă acum câțiva ani când a trebuit să fac un efort intelectual intens. Și am folosit un mix de instrumente printre care și acest tip de stimulare neuronală. Pentru că am aflat apoi, după ce mi-a trecut faza contestară, că sunt studii ce relevă faptul ca expunerea la aceste sunete crește frecvența undelor creierului. Unele sunete sunt chiar specifice stimulării unor anumite activități și zone din creier responsabile cu creativitatea, controlul stresului, controlul greutății etc.

Le-am încercat. Și a funcționat. Nu pot să să spun ce și în ce procente, dar cert este că a funcționat. Și e oarecum logic pentru că fiecare din noi ne-am relaxat în pădurile de munte unde cântau pasărelele, sau la malul mării sau al unui izvor.

Vă îndemn să nu mă credeți !

Încercați și voi !

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s