stres1

Cu toții trecem sau am trecut sau vom trece prin perioade stresante. Când toate lucrurile de care sunteți responsabil/ă par că vă cer acțiunea imediată, că peste tot există obstacole, că nu mai reușiți să găsiți soluția…

Îmi amintesc că nu demult am trecut și eu prin așa ceva și cu siguranță voi mai trece. Asta este și rețeta, spun unii, către dezvoltare : lipsa comfortului. Cum facem să putem face față acestor situații ?

Prioritizarea ar fi un prim pas pentru a putea să alocăm resursele către cele mai acute probleme.

Delegarea, acolo unde se poate, poate fi un alt instrument care să ne facă să câștigăm timp pentru alte priorități. Dar aparea întrebarea : cui să deleg ? Este persoana competentă îndeajuns să poată gestiona problema și eventualele probleme la problemă ?  Aici cred că trebuie cultivate calitățile de leader ale fiecărui din noi pentru a putea să selecteze și să dezvolte persoanele potrivite pentru fiecare delegare în parte.

Previzionarea ar putea fi o altă soluție. Anticiparea a ceea ce ar putea să se întâmple a economisit și sigur va economisi timp și resurse pentru multi oameni, de afaceri sau nu, pentru că odată cu previziunea vin și posibilile răspunsuri la situațiile previzionate.

Odihna cred că este esențială aici și sunt informații nenumărate despre acest subiect. Ce beneficii, cât ar trebui să dormim etc.

În ce mă privește am mai experimentat câteva instrumente.

Unul din ele sunt reprezentate de materiile prime necesare creierului pentru a funcționa, în primul rând, și apoi pentru a neutraliza toxinele rezultate din procesele fiziologice. Acum 2 ani am avut un proiect personal care a presupus un efort intelectual foarte intens, ce s-a desfășura în paralel cu serviciul pe care îl aveam la acea vreme, industria farma, ce mă solicita 120%. Cred cu tărie că fără acest instrument, și încă câteva,  nu aș fi reușit în acest proiect, un examen extrem de important pentru mine, care m-a ajutat atât la job, un trebuia să fiu perseverent, uneori în situații extreme, să fiu creativ în același tip de situații, iar când ajungeam acasă să fiu proaspăt și gata de acumulat noi informații.

Instrumentul cu pricina se numește lecitină. Probabil că unii dintre voi vor râde sau vor zâmbi ironic și mucalit. Este foarte bine, suntem o țara democratică.

Dar ce am trăit, cu siguranță ca mulți alții dintre voi, nu poate fi negat. Poate că generarea efectului administrării lecitinei a fost si producătorul care este inventatorul conceptului de supliment alimentar și vitamine, adică are proba timpului, care este leaderul de facto si formal în domeniul său, deci care inovează mereu, care este singurul certificat periodic cu ferme organice și astfel am siguranța unor produse sigure. Cine este ?

Lecitina Nutrilite.

Alături de Lecitina Nutrilite au mai fost câteva instrumente complementare care a susținut procesul de învățare. Sunt multe forme pe piața și este foarte importantă alegerea acestei forme. Cantitatea de lecitină, condiționarea ei farmaceutică este importantă, și nu în ultimul rând, proba timpului. Pentru mine faptul că o puteam lua ușor, fiind masticabilă, că își făcea efectul relativ rapid și că îmi creștea capacitatea de concentrare a fost tot ce a trebuit !

Ce este iarăși foarte important, după mine, este faptul că vorbim despre un mix de instrumente și nu despre un panaceu. Lecitina Nutrilite nu o să poată înlocui somnul, nu să poată înlocui expertiza și nu o să vă poată înlocui pe voi. Dar vă va ajuta să fiți voi, să vă puteți concentra mai bine și să faceți față stresului un pic mai bine.stress2

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s