Când vine decembrie mai toți politicienii se apucă de jelit eroii revoluției….

Poate sună condescendent și lipsit de respect față de acei omeni, unii care ar fi avut azi vârsta mea. Nu e ! E doar dezamăgire cruntă !

Pentru că vezi tu, vorbim acum, azi, la 34 de ani de la aceste evenimente, nu pentru că am decis noi. Nu pentru că am vrut noi, cu perseverență să aflăm adevărul, deși toți știam adevărul, doar procurorii și judecătorii anilor trecuți nu….Nu ! Ci pentru că ne-a pus Tribunalul de la Haga ! Iar dacă nu crezi, caută informația !

Da! Noi nu am fost în stare să-o lămurim legal….A trebuit să vină niște americani, care probabil au ceva interese în sfera spionajului, că vor sa mai dea de-o parte niște rezerviști, niște activi operativi care îi cam încurcă. Că altfel nu înțeleg de ce toată vânzoleala asta, tocmai acum.

Dar uite vezi, zic și eu ca moș Ion Roată, nu`nțăleg boierule… Ne aruncă toate astea în ochi ca să nu vedem probabil, că am schimbat stăpânul. Nu mai raportăm la Moscova, raportăm la Washington. Cum de s-a putut ca ani de zile, cât a mai trăit Pacepa, după 90, să hotărască el cine e ambasadorul României la Washington ? Cum se poata să plătim în avans achiziția de avioane F35 în timp ce noi nu avem operabilitate pentru așa ceva ?  Își mai amintește cineva de tragedia de la Tulcea sau Constanța de acum un an ?  Când probabil ucrainienii ne-au dat jos 3 aparate de zbor, inclusiv oamenii de la bord, soldați ultrainstruiți  ?  Nu o să confirme sau o să infirme nimeni din MapN că deh, că iar băgăm la bulău pe vajnicii „eroi” ucrainieni….Poate să nu vedem că nu mai putem vinde grânele noastre de-ale lor, că ne strică toate drumurile cu tirurile lor și fac să fie mai multe accidente….Poate  să nu vedem că România devine bază avansată NATO în coasta Rusiei…Poate să nu vedem că ni se vând , la suprapreț, medicamente și arme făcute în US….Unele la mâna a doua….Iar noi nici nu suntem în stare să negociem un offset. Adică să facem, măcar o parte din treburile astea în România….No….Păi de ce să câștige și amărâtul de român…..Bine  ăla care vrea să muncească și nu să fie „influencer”, „tik toker” sau mai știu eu ce bășini răsuflate. Sau ăia care nu vor să se ducă să ștearga englezoi sau nemțălăi la cur pe 3-4 euro….

Băi și suntem râioși ăștia care zicem de americani și de asexuații ăia de la Bruxelles…Că naționalismul  le pute. Bine, unii ar zice care naționalism ?  Măscările astea de ecran ? Înjurăturile neaoșe ? Pffff.

Dar nu,  eu vorbesc de oamenii care știu, care văd și care ar vrea să facă ceva pentru națiune, dar nu prea au loc de trădătorii ăștia care nu știu să facă nimic altceva decât să fure. Zic de ăștia cu pașaport românesc. Că am mai văzut ce au făcut italienii care susțineau că îl reînvie pe Mussolini, bine varianta lui feminină, și aia a ajuns o bășină răsuflată….Eu zic de  câteva exemple care vor face sclavii saxoni să sară de cur în sus Victor Orban, liderii Poloniei, Erdogan. Unde ne sunt oamenii ăști la noi ?

 Bine, acuma și cu tradiția asta a naționalismului românesc e  o treabă….Cine a făcut România de azi ? Carol I, Ferdinand că nu prea avea încotro și nevastă-sa Maria. Români sadea toți. Nu vorbesc de cei care și-au lăsat oasele pe cine ști unde pentru asta, că am avut și eu, ca fiecare, în familie buni care au luptat în războiul ăla,  pe care îndrăznesc să-l numesc sfânt. Ci de cei care au avut viziunea, puterea de convingere pentru țară să facă acest proiect cu sufletul, dar și perseverența să nu cedeze în refugiu, când România era de fapt Moldova. Căci oamenii ăștia care au venit din alte zări la noi, i-au motivat pe cei de jos, cu intenții bune, să-și caute de interese.  Mai vorbesc de oamenii simpli de azi care au rămas aici și fac ca pe harta asta să mai existe un teritoriu care se numește România. Instalatori, mecanici, sudori, frizeri, gunoieri, femei de servici, profesori, medici și preoți. Care încă mai cred, poate naiv, în ideea de națiune și de renaștere națională… Și poate că și în servicii mai sunt patrioți… Și că tot a venit vorba, știai că România mică a fost un proiect masonic DOAR pentru 7 ani ?

Bai nene, noi ăștia, naționaliștii, suntem râioși și nefrecventabili….

Oricum, încercând să mă uit la partea plină a paharului, e bine că suntem de partea asta a gardului, de data asta…Că dacă eram în locul Ucrainei, cred că deja vorbeam rusește…Oricum mă tot gândesc ce se va întâmpla, ce va fi, dacă toți yankeii ăștia vor primi ordin de îmbarcare spre casă, cum au făcut-o în Irak sau în Afganistan…. Cred că vom învăța rusește atunci…sau turcă…..sau cine mai știe….Că au mai facut-o în `48…când ne-au lăsat să murim ca proștii de gloanțele sovietice. Dar ăsta pe larg altă dată…

Așa că e bine să gândești cu capul tău ! Să știi și subiectele „tabu”, incomode pentru acoperiții ăștia. Să te gândești să îți faci un plan de întoarcere acasă, căci așa cum îi vedem noi pe pakistanezii și nepalezii de la Glovo, Bolt și mai știu eu de unde, tot așa te privesc și pe tine românule din UE, chiar dacă ești de mult acolo și poate ai și cetățenia lor….

Să cauți, să răscolești, dacă trebuie, după adevăr. Că așa cum s-a zis, adevărul ne va face liberi. Așa cum spunea și Steinhard, Dumitrescu Calciu, Gyr și ceilalți sfinți ai închisorilor, libertatea nu ține mereu de gardurile de sârmă….

Și cum ar zice Phoenix „Ia seama să nu-ți puie alții vama, cum s-a mai întâmplat de atâtea  ori” !

Crăciun Fericit !

Lasă un comentariu