Tema asta este destul de controversată și n-aș vrea să înțelegi că o scriu din frustrare. Sau poate că așa fac… Nu contează prea mult asta pentru mine. Însă am rezonat la articolul de mai jos. Pentru că mi s-a întâmplat și mie, dacă nu același lucru, ceva asemănător. Și au lăsat urme…Nu plăcute. Și mi-aș dori ca tu, corporatisto sau corporatistule, să știi aceste lucruri din experiența altora. Dacă tu vei alege să treci prin aceleași situații, va fi alegerea ta, poate ovei face mai informat.
Oricum corporațiile nu sunt acel zmeu. Pentru că ele nu sunt un personaj colectiv. Ele sunt niște entități pe niște hârtii. Oamenii fac corporațiile. De aceea, cred că e important să fii atentă sau atent la oamenii de lângă tine sau din corporații. Și de aceea te îndemn să urmezi orice trainig, al firmei sau extern, care te vor dezvolta. Și aplică-le dacă tot le-ai plătit !
Citește articolul și aplică concluziile ție !
Manipulatori, habarniști și manageri în minciună: 5 răni cu care m-am ales în jungla corporatistă
După 20 de ani petrecuți în „câmpul muncii” știu acum mult mai multe decât la început, când am intrat pe tarla și credeam că e important și suficient să fii bine pregătit, să muncești eficient, dar și să fii onest!
Viața și munca mi-au demolat până la fundație idealismul – pentru că așa s-a dovedit – și mi-au demonstrat că e suficient să fii superficial și nu neapărat foarte muncitor, dar să știi să tragi sfori, să pari mai important decât ești, să dai impresia că ești profesionist, fără să fii neapărat, să te plimbi eficient prin birouri și – cel mai important – să știi să furi! Idei, imagine, informații, cotă de piață, munca, de-a dreptul, a celuilalt! Iată deci, pe scurt, câteva – cinci – învățăminte pe care le-am descoperit pe viu, cu cicatrici, după munca pasionată de ani, de fiecare zi!