De Kim Kiyosaki | Miercuri, 14 iunie 2017
 Am considerat că acest post al lui Kim Kiyosaki, soția lui Robert Kiyosaki, autorul cărții „Tată sărac, tată bogat” și a celorlalte best selleruri, este semnificativă pentru oricine, mai ales pentru voi cele care ne sunteți alături în vremurile bune, dar mai ales în cele rele și vă mulțumim pentru asta. Aici aveți legătura spre articolul original unde mai puteți găsi și alte resurse utile pentru atingerea obiectivelor voastre financiare.

Să îți trăiești adevărul este esențial pentru a atinge visele tale financiare

Gândiți-vă în trecut, atunci când eram copii, și adulții întrebau ce vrei să te faci când vei fi mare. Poate ați răspuns că veți fi un om de știință, un bucătar, un profesionist(medic, avocat, inginer), un sportiv sau veterinar. Vă amintiți reacțiile lor ? Mă îndoiesc foarte tare că părinții voștri sau profesorii voștri s-au îndoit și v-au spus că visele voastre sunt naive și de nerealizat-de fapt probabil ați primit încurajări și afirmații că puteți deveni orice vă doriți cândva dacă învățați din greu și aplicați cunoștințele respective.

Dar undeva, pe drum, mulți oameni au uitat asta. Au primit mesaje că visul lor nu este realizabil. Fie au suferit un eșec, fie au făcut o greșeală, fie s-au deconcentrat, fie au primit un sfat greșit, și au schimbat viteza spre ceva mai ușor sau ceva mai tradițional. Și cu asta, visul lor a fost aruncat pe fereastră. Și-au luat un job de birou pe care îl urăsc, promițându-și că va fi doar temporar.

Și apoi viața ne-a stat în drum. Ca femei, am fost prinse jucând atât de multe roluri pentru atât de multe persoane din viața noastră: soție, mamă, fiică, angajată, filantropistă, și lista continuă. E ușor să pierzi șirul și sensul a cine ești de fapt și ce vrei de la viață. Urmăm o rețetă prescrisă dinainte și ne întrebăm de ce nu suntem împlinite. De ce nu mă satisface jobul meu corporatist ? De ce nu m-am apropiat de obiectivele mele financiare ? De ce sunt încă în cursa șobolanului ?

E timpul să fii tu cu adevărat

Nu ești singură. Studiile arată că  40% din femei doresc să își urmeze visul din copilărie. Dar nu este nicio regulă care să spună că, odată ce ai făcut alegerile trebuie să și rămâi cu acele alegeri. Poți să îți redirecționezi viața în orice moment—primul pas este să fii cinstită cu tine însăți despre cine ești cu adevărat și al doilea pas este să onorezi acest “adevărat eu.” Trebuie să-ți respecți cu adevărat valorile, visele, talentele, instinctele, pasiunile și orice te definește.

Apoi, trebuie să îți definești  “de ce-uri” tale. Dacă ești pregătită să faci o schimbare, trebuie să fie pentru toate motivele corecte, pentru toate lucrurile care contează pentru tine. Să îți atingi visele, mai ales dacă ai avut devieri de la drumul tău spre acest vis în ultima decadă sau două, nu va fi ușor. De fapt, poate fi chiar mai greu în timp. De aceea „de ce-urile” tale trebuie îți fie superclare în minte și trebuie să le simți în adâncul inimii și sufletului tău. Pentru că acestea vor fi sentimentele de care te vei agăța când va fi greu. Și „de ce-urile” tale nu pot fi despre bani pentru că pot fi multe moduri neplăcute de a face bani. Trebuie să fie o motivație mai puternică, ceva care să te inspire să continui până îți atingi obiectivul.

„De ce-ul” meu mă va duce la visul meu

Am absolvit facultatea cu licență în afaceri și marketing, și am plecat imediat să îmi găsesc un job în “lumea reală.”Și am descoperit repede că nu este visul meu să fiu o angajată—voiam să construiesc o afacere. Așa că Robert și cu mine am renunțat la slujbele noastre, și ne-am îndreptat către California cu 900 de dolari în buzunar și visul nostru de a construi afacerea noastră. În două săptămâni, banii s-au dus, și dormeam într-o Toyota maro împrumutată. Dah, eram fără casă, pe străzi. Prietenii și familia nu înțelegeau de ce nu ne puteam “lua o slujbă” ca toată lumea.

Acum, dacă nu am fi avut un „de ce” puternic la acel moment, crezi că am fi putut merge mai departe ? Probabil că nu. A fost înfricoșător să pierdem orice bănuț, dar am continuat să îmi reamintesc „de ce-ul” mereu și mereu, imaginându-mă la slujba corporatistă fără perspective și știind în inima mea că urmărirea visului meu merită această perioadă scurtă de dificultăți și sacrificii. Am știut că falimentul e temporar, dar sărăcia este eternă.

Să fii sinceră cu tine este obligatoriu în atingerea viselor tale financiare. Pasiunea ta călăuzitoare te va duce prin momentele de criză, prin perioadele de îndoieli și prin eșecuri.

Acesta este visul tău, așa că fă-l viu pentru tine !

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s