20170603_142320Că tot vine perioada vacanțelor, și pentru că avem cu toții momente în care avem nevoie de inspirație, iată un loc din România unde puteți să vă relaxați : Pietrele Doamnei. Cabana Rarău este locul de unde aveți o priveliște în toată splendoarea.

Acolo puteți ajunge din Piatra Neamț sau din Câmpulung Moldovenesc. Drumul este bun din ambele direcții, Transrarăul este un drum recent modernizat, prin comuna Pojorâta. Urcușul pe acest drum vă v-a oferi niște priveliști minunate, având numeroase locuri de bellvedere cu vedere chiar către Pietrele Doamnei.

Vă puteți caza la Cabana Rarău, recent renovată, unde puteți poposi, dar și mânca. De altfel proprietarul cabanei chiar se laudă cu bucătăria sa unde puteți găsi produse tradiționale din Bucovina, în bucătărie fiind angajate chiar 2 gospodine din Câmpulung a căror rol este tocmai de a veghea la autenticitatea mâncării.

Puteți urca pe Pietre pe traseul cu cruce albastră, iar cei împătimiți de cățărare au chiar câteva traseu de acest fel. Și așa puteți vedea o priveliște pe care, se spune, că avut-o și doamna lui Petru Rareș, care s-a ascuns de prigonitorii turci împreună cu o importantă avere. De asemenea, se spune că în aceste locuri mai sunt și astăzi pustnici care se roagă pentru noi, dar care se ascund sistematic de privirile noastre.

Când coborâți de pe Pietrele Doamnei, vă mai rămâne Piatra Șoimului, un traseu un pic în pantă, de unde aveți o vedere sălbatică, ce îți taie respirația, cam ce vede șoimul în zborul său maiestuos.

După acest traseu un alt obiectiv este vârful Raru, în vecinătatea stației de Radio. Este un traseu ușor, de maxim jumătatea de oră, de unde puteți vedea Obcinile Bucovinei. Cam așa se vede de acolo și vă invit să aveși și voi această priveliște

Cazarea o puteți face la Cabana Rarău, sau în numeroasele pensiuni din Pojorâta sau chiar în Câmpulung Moldovenesc sau chiar în Vatra Dornei. O pensiune unde am stat și a fost bine este Floare de Crin sau Pensiunea Dornelor din Vatra Dornei.

Un traseu sălbatec este de la Cabana Rarău către Chiril un drum reabilitat recent, dar pe care mărturisesc că nu am fost recent, deși am văzut că se circulă cu mașina acolo. Puteți ajunge la mănăstirea Rarău, pe un drum care vă va da senzații tari și multă frumusețe.

Și evident că mănăstirile pictate din Bucovina pot fi obiectiv pentru mai multe zile. Pe lăngă bine cunoscutele Voroneț, Sucevița, Moldovița, Putna mai puteți trece pe lista dumneavoastră Arbore, Bogdana din Rădăuți, Pătrăuți. Și de asmenea, în județul vecin Neamț, mai aveți o serie de alte obiective frumoase de văzut, dar asupra acestui subiect într-o postare ulterioară.

Vreme bună și vacanță plăcută !

20170603_142326

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s