bfranklinPentru cei care lucrează în vânzări numele lui Franklin este legat de formule și grafice ce vizează analiza și soluționarea problemelor de vânzări. Cine a fost Franklin și de ce este atât de citat, puteți afla în rezumatul de mai jos.

Cea mai cunoscută imagine a lui Benjamin Franklin, filtrată pe parcursul secolelor, este cea a unui bărbat în vârstă, cu chelie, în pantaloni trei sferturi și cu o haină lungă, înălțând, cumva prostește, un zmeu în timpul unei furtuni. probabil cunoaștem vag importanța lui în știință și în politică. Suntem mai puțin conștienți că el a fost, după cum spunea un istoric, „primul mare american”- un om care s-a ridicat singur, care și-a cultivat o minte iscoditoare și o pasiune pentru a face ca lucrurile să se întâmple,

Al zecelea fiu al uni producător de săpun, Franklin a putut să meargă la școală doar un an înainte de a fi nevoit să se oprească și să își ajute familia să câștige bani, devenind ucenicul fratelui său, tipograf. Mai târziu, fratele a lansat un ziar la Boston, iar adolescentul Ben Franklin a devenit o vedetă timpurie scriind în secret articole sociale sub pseudonimul „Silence Dogood”

La vârsta de șaptesprezece ani, tânărul Franklin era gata să își ia viața în mâini. La miezul nopții s-a strecurat la bordul unui cargobot care se îndrepta către New York. În cele din urmă, s-a stabilit în Philadelphia, unde a ajuns un tipograf și un proprietar de magazin de succes. De fapt, mai târziu, a înființat tipografii în alte orașe în schimbul unei părți din profitul lor, devenind astfel pionierul unei forme timpurii de franciză.

Franklin era fascinat de orice și se simțea împins să își împărtășească fascinația cu ceilalți. Astfel, a fost responsabil pentru un număr impresionant de „premiere” în lunga lui viața de om de știință, inventator, diplomat, scriitor, afacerist și gânditor politic.

Ca om de știință, firește, a câștigat faima mondială dovedind că fulgerul este electricitate. Mai apoi, a creat un paratrăznet pentru a apăra navele și clădirile. A fost un meteorolog timpuriu și a studiat orice de la agricultură la poezie. Și-a dat seama cum să facă navele maritime mai sigure folosind compartimentele etanșe. A inventat șemineul care nu scoate fum, cateterul urinar, contoru, lentilele bifocale, labele de înot.

Crezând cu tărie în voluntariat și în activismul civic, a ajutat la înființarea unei diversități de instituții cum ar fi biblioteci, spitale, companii de asigurări, brigăzi de pompieri voluntari, colegii agricole și grupuri de oameni de afaceri. Este unul din autorii Declarației de Independență și unul dintre părinții Constituției. Ca diplomat iscusit, a negociat tratate cu Marea Britanie, Franța, Germania, Suedia și Spania.

Autor prolific, a purtat corespondență cu unele dintre cele mai luminate minți ale secolului XVIII-lea și a scris jurnale, eseuri, articole, cărți, balade și o autobiografie apreciată. A desenat prima caricatură politică și a publicat Poor Richard`s Almanack.

Dornic să pună bazele unor crezuri personale, Franklin a muncit mult pentru a stabili regulile pragmatice ale succesului (de exemplu, „Nu mânca până leșini, nu bea până la amețeală.”) și a inventat atâtea planuri pentru auto-educație, încât a devenit primul antrenor de autoperfecționare. Ca șef de poștă postcolonială, a introdus conceptul de livrare la domiciliu și biroul de rebuturi poștale și, ca finanțator înfocat al grupurilor civice, a creat un sistem de burse folosit și astăzi.

Deși nu a încetat niciodată să se refere la sine însuși doar ca la „B. Franklin, tipograf”, a fost probabil cel mai complet american al epocii sale și o dovadă pentru ce poate realiza o minte îndreptată spre acțiune.

Ce te inspiră din acest rezumat ?

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s