DSC00858Pentru că încă este perioada concediilor, și poate unii dintre voi au nevoie de puțină inspirație, nu ar fi rău să vorbim de Australia. O destinație exotică pentru noi, europenii, mai ales pentru noi, est-europenii. Durata zborului este, în funcție de conectivitate, între 22 și 27 de ore !!. E unul din minusurile destinației, dar credeți-mă că are multe plusuri. Conectarea prin Istambul sau Dubai este cea care are timpul cel mai scurt de călătorie. Sigur, se pune problema siguranței în zilele acestea prin Istambul, dar poate fi o variantă demnă de toată considerația. Poate fi o călătorie precum cele descrise în cărțile copilăriei noastre, mă rog, a celor care am mai prins cărțile fizice, fie că ne gândim la Jules Verne, fie că ne gândim la Marco Polo.

Cairns este o destinație situată pe coasta estică a Australiei unde puteți vedea îngemănarea dintre civilizația veche a Australiei și cea europeana. Partea tristă este că populația aborigenă este pe cale de dispariție la propriu. În viață sunt acum ultimii reprezentanți ai populației ce odată era majoritară pe continent, iar vârsta lor e undeva la 55-60 de ani.

Kuranda este un loc unde puteți vizita satul tradițional aborigen, cu meșteșugurile aferente și de unde puteți să achiziționați obiecte tradiționale hand made, unele chiar în fața voastră.

De asemenea, exista un parc de floră și fauna, cel al fluturilor este exotic de-a dreptul pentru că puteți vedea la un loc speciile ce se întâlnesc în acel areal. Există și un show specific populației băștinașe, Tjapukai foarte interesant ce permite cunoașterea mai îndeaproape a culturii aborigene ce apune mai sus puteți să vedeți câteva imagini legate de aceste locuri și nu numai.

În Kurada se ajunge din Cairns cu un tren de epocă , pe un traseu mirific, ce urcă la altitudine pe o cale ferată construită de europeni, de toată naționalitățile, în perioada modernă.DSC00865

Călătoria deasupra pădurii tropicale este o experiență unică ce se desfășoară la o altitudine amețitoare, fiind realmente deasupra pădurii, și care oferă o imagine unică, cum vă spuneam și pe care v-o recomand cu căldură. Puteți vedea de la înălțime cascade, lacuri și peisaje unice, tropicale.

Cairns este o stațiune la ocean, cu plaje unde puteți lenevi la soare, cu localuri unde puteți încheia ziua într-un mod plăcut. În perioada în care am fost acolo se desfășurau demonstrații cu tehnică militară pentru deliciul civililor.

Sydney este o locație fancy unde puteți găsi un mixaj de culturi, europeană, americană, indiană, chineză. De altfel circulă o glumă printre cei din Sidney legat de visul chinezului  ajuns în Sydney care este acela de a-și lua un apartament în centru de 200 000 dolari australieni. Majoritatea celor din city stau în suburbiile orașului.

Un oraș unde afacerile sunt la ele acasă, unde oamenii sunt extrem de relaxați, ceea ce contrastează cu stresul continuu al nostru, al este-europenilor, australienii fiind sunt oameni foarte deschiși.

Nu trebuie ratata excursia pe platforma de la reciful de corali unde puteți face scuba diving urmărind viața de sub apă, să vă bălăciți lângă platformă și să vă bronzați cu un bronz de Pacific.

De asemena, există numeroase parcuri zoologice unde puteți admira  animalele continentului, cangurul binecunoscut, dar si wombatul, cangurii pitici, diavolul tasmanian, câinii dingo si păsări de tot felul.

Aici aveți câteva imagini din parcul zoologic, Fatherdale, de lângă Sydney precum și câteva fragmente din croaziera către reciful de corali.

DSC00812

E un loc unde aș reveni cu drag, fără să stau prea mult pe gânduri, unde relaxarea, diversitatea sunt la ele acasă și unde oamenii sunt foarte deschiși. Am întâlnit italieni ce lucrau acolo, români chiar, dar care duceau cu toții dorul de casă, drumul fiind ceea ce îi ținea departe.

Călătoria pe continent nu poate fi, după părerea mea, decât una plăcută indiferent care este scopul ei. De altfel circula o glumă în Romania legat de doi “antreprenori” în aeroport la Otopeni care vindeau un bilet ieftin dus pentru Sidney, la care cineva întreabă cum doar dus, nu și retur ? Iar răspunsul vine nu vindem decât la oameni inteligenți.

Așadar identificați pe harta Australia și căutați bilete dus doar sau și retur pentru Australia și bucurați-vă de călătorie !

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s