hands-1797401_1920În secolul XVIII-lea, criticul literar Samuel Johnson scria : „Încrederea în sine este cea dintâi premisă pentru marile încercări”. Încrederea în sine are cel mai mare impact asupra fiecărui aspect din viață cuiva : loc de muncă, educație, relații și altele. De exemplu, Institutul Național pentru Motivarea Studentului a realizat un studiu care arată că impactul încrederii în sine asupra realizărilor academice este mai mare decât coeficientul de inteligență. Iar Martin Seligman, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania, a descoperit că oamenii cu o mare capacitate de auto-apreciere găsesc slujbe mai bine plătite și au mai mult succes în carieră decât cei cu capacitate scăzută.

Când au supravegheat reprezentanții unei mari companii de asigurări a descoperit că cei care se așteaptă să aibă succes vând cu 37% mai multe asigurări decât ceilalți.

Vrei să ajuți oamenii să-și îmbunătățească calitatea vieții, să devină mai eficienți la serviciu, și să dezvolte mai multe relații pozitive : construiește-le încrederea în sine !

Din „Cum să devii o persoană cu influență” John C. Maxwell și Jim Dornan

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s