having-an-affair-1233206_1920Acuși vine perioada de concedii și ne vom întreba unde să mergem anul acesta. Asta dacă nu ați făcut deja rezervările ofertelor early booking. Și pentru că inspirația poate fi ajutată câteodată, vreau să vă prezint câteva imagini și experiențe despre SUA.

Este o destinație mai îndepărtată, pentru care veți avea nevoi de viză, încă. Aceasta este situația la momentul scrierii acestor rânduri. Viza cred că poate fi obținută prin intermediul agenției de turism care vă va vinde biletul. Zborul este un pic cam lung, este cu siguranță cu escală în unul din aeroporturile din Europa de Vest, de unde se fac cam 12 ore până deasupra Statelor Unite. Odată ajunși este foarte important să fiți serioși la intrarea pe teritoriul lor, mai ales la înregistrarea la vamă. Oamenii ăia sunt foarte serioși, poate și noi am fi dacă am fi avut un 9/11.

Coasta vestică este mai liniștită un pic decât cea estică, poate și pentru că în Vest sunt statele mai bogate din SUA, poate și pentru că în aceste state au ajuns coloniștii mai târziu, au fost un pic mai atenți și mai selectivi în a alege locul în care vor trăi. Esticii sunt mai agitați, se spune, ca o glumă, că minutul din New York are 30 de secunde.

Mai jos aveți câteva imagini din San Francisco unde influențele spaniole sunt evidente, California fiind cel mai bogat stat american. Iar zona vecină cu Los Angeles, dă un farmec aparte acestei zone din Satele Unite.

Alcatraz este un obiectiv interesant și din pricina faptului că este dezafectat în acest moment, și prilejuiește o călătorie în golful de sub Golden Bridge.

 

Străzile din San Francisco, dincolo de faptul că au dat titlul unui film serial celebru la vremea lui, sunt foarte interesant de văzut din tramvaiele vechi, care au un aer aparte, ce te duc cu gândul, poate la primii europeni care ajungeau în partea aceasta de Americă. Au fost foarte mulți români care au lucrat aici, în minele din munții Stâncoși în vremea goanei după aur. Orașul este liniștit și are un aer aparte. Însă îmi pare rău că nu am filmat și în cartierul celor „între joburi”, unde se doarme efectiv pe trotuar, unde miroase de te trăznește a urină pe stradă și unde poți vedea o față a Americii care nu se vede în filmele de Hollywood.

Ce m-a frapat a fost faptul că totul este mult mai ieftin ca în Europa. De la electronice până la parfumurile franțuzești !! În State sunt mai ieftine decât în paris, unde se produc !! Așa încât dacă aveți cumpărături de electronice sau orice, e bine să vă luați mai multe bagaje, evident, în limita operatorului vostru de zbor.

Din ciclul românisme, vreau să vă relatez un experiență interesantă avută cu amicii cu care eram în drum către un Best Buy. Unul dintre noi, văzând un taxi, îi stigă : „Are you free ?” Taximetristul mirat se uită la noi, își dă seama că suntem turiști, și cu un zâmbet ne zice ”În America nimic nu e pe gratis. Da sunt disponibil”.

E bine să aveți un card pentru că americanii se vor uita tare ciudat la tine când vei plăti cash sume mari. Unii mai glumeți ne-au întrebat dacă i-am printat acuma.

Voi reveni cu imagini din Marele Canion și din las Vegas, altă destinație pe care nu ar trebui să o ratați.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s