post-1Poate sună că un titlu de film science fiction. Oare este posibil ? Putem să depășim cutuma că genetica este imbatabilă ? Putem să procedăm ca la motoarele mașinilor la care se pot crește un pic numărul cailor putere dacă umblăm la cip, sau ca la computere unde putem să punem un procesor mai performant sau să creștem mărimea hard discului ?

Se pare că da. Fără medicamente sau droguri. Este demonstrat, cu studii, că atunci când creierul nostru este stimulat într-un anume fel, găsește resurse nebănuite de a se reface și de a intra într-o stare de hiperexcitabilitate. Este de menționat aici că atunci când epilepticii sunt stimulați cu imagini de o anumită intensitate li se declanșează criza, ce înseamnă de fapt descărcarea de unde cerebrale cu o anumită frecvență, că există studii citate de Richard Poe în cartea sa „Factorul Einstein” ce au demonstrat că atunci când există acel flux de imagini mentale se activează anumite zone cerebrale ce au anumite unde cerebrale, de o anumită frecvență. Gândiți-vă că în privința creierului uman nu știm mai nimic exact, și că acest domeniu este cu un potențial enorm. De altfel este, cred, de notorietate că noi toți ne simțim mult mai liniștiți când suntem în pădure și ascultăm sunetul vântului prin crengile brazilor, sau ascultăm cântecul păsărilor din pădure. Cum vă simțiți când vă imaginați toate astea ? Mai relaxați, mai liniștiți ?

Este ceea ce descrie și  Mihaly Csikszentmihalyi în cartea lui „Flow (Fluxul)” stare în care devenim maxim de creativi, de eficienți și putem da randamentul cel mai bun. Gândiți-vă la starea de meditație pe care o recomandă unele religii asiatice. Rugăciunea profundă este o altă stare care duce către acele unde cerebrale. Într-un fel știm cu toții, încă în timpurile cele mai vechi, că există o cale să facem up-grade creierului nostru. Vezi cafeaua, vezi amfetaminele, obiceiul incașilor de ați da distanțele nu în kilometri, ci în frunze de coca, știut fiind că coca te face să nu mai simți durerea, oboseala și îți crește, în același timp, performațele musculare. Putem face asta, up-grade creierului nostru, mai simplu și mai sănătos : folosind sunetele așa zis brune. Zgomotele brune care nu sunt altceva decât sunetele naturii cu o anumită frecvență ce determină descărcarea undelor cerebrale de o anumită frecvență responsabile de starea de hiperproductivitate. Este important să fie selectate sunetele de o anumită frecvență, iar sunetul să aibă o anumită calitate.

Și vine întrebarea, firească, oare funcționează ? N-o fi și asta marketing pur ? Pot eu să muncesc de trei ori sau de mult mai multe ori mai mult și mai bine decât o fac acum ? Pot eu să fiu mai relaxat când sunt confruntat cu munci grele ? Pot să fiu mai puțin stresat ?

Vă puteți răspunde singur accesând legătura de mai jos unde aveți aceste sunete spre descărcare GRATUIT și puteți vedea dacă ascultându-le la căști sau la sisteme audio pur și simplu aveți o îmbunătățire a capacităților voastre intelectuale. Dați-vă vouă înșivă ocazia de a vedea dacă „puteți scoate mai mult” din creierul vostru !

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s